Ta projekt ni bil izglasovan.

Prehod za pešce z grbino pri samostanu

AO AO  –  04. 09. 2022  –  KS Sora
Predlog postavitve prehoda z grbino
Predlog postavitve prehoda z grbino

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Križišče pri samostanu je obiskana točka, ko se družine odpravijo na sprehod okrog Sore, Dola... Hkrati pa je ta odsek zelo nevaren za prečkanje glavne ceste, saj je to odsek glavne ceste, ki je nekoliko bolj odprt in voznikom daje lažni občutek preglednosti in zato so hitrosti tam precej višje od dovoljenih 40 km/h

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlaga se zgraditev grbine s prehodom za pešce, ki bi omogočal varni prehod čez glavno cesto.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Izgradnja grbine, po potrebi prestavitev cestne svetilke, če bi bilo to potrebno (ni nujno, svetilka se na križišču že nahaja).

Naselje izvajanja projekta: kje konkretno naj bi se projekt izvajal? Navedite parcelne številke zemljišč. Če gre za parcele v zasebni lasti, priložite soglasje lastnika. Vzorec soglasja lahko najdete tukaj.

Glavna cesta Sora proti Dragi. Pri samostanu (glejte priloženo sliko).

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel? Navedite v primeru, da je iz objektivnih razlogov ta podatek pomemben, sicer se bo projekt izvedel enkrat v časovnem obdobju med 1. 1. 2023 in 31. 12. 2024.

Zaželjeno je čim hitreje, do konca leta 2023.

Ali ste pridobili tudi dodatne vire financiranja projekta (npr. krajevna ali vaška skupnost, sponzorstva, ipd.), od koga in koliko? V primeru, da predlagatelj pridobi zunanje vire financiranja, skupna vrednost projekta lahko presega finančne omejitve. Prosimo, da v prilogo priložite izjave sofinancerjev. Opišite tudi morebitna dela, ki ste jih vi ali kdo drug v sklopu tega projekta pripravljeni izvesti brezplačno.

Dodatni viri niso predvideni.Vrednost projekta: 18000 €

Če bo projekt izglasovan bo najprej izvedena prometna študija.Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
 • Mojčeca

  Ta grbina bi bila smiselna, če ne bi sedaj stala pri župnišču že ena, ki pa je žal izdelana povsem neprimerno, previsoka je in prekratka, četudi pelješ 30 čez, te kar vrže. Namesto te pri župnišču bi bila tukaj pri samostanu za prehod čez cesto veliko bolj smiselna, skupaj s prehodom za pešce.

  3  | 
  2
  1
  1 1
  • Mario

   Meni se pa zdi grbina pri zupniscu se kako primerna, glede na to, kako so vozniki sibali skozi zozenje. Skoda, da Obcina ni zrealizirala tudi grbine na drugi strani zozenja. Pa namen grbine ni, da jo preletis z avtom, ampak da te zastavi do te mere, da prevozis preostali zozen del z normalno hitrostjo.
   Prehod z grbino pri samostanu je odlicna ideja, sam bo s tem omogocen varen prehod do sprehajalne poti!

   Ni glasov  | 
   0
   0
   1 1
   • Mojčeca

    Stanje, kot je sedaj s temi ležečimi policaji po Sori, je žal daleč od normalnega, primerno za inšpekcijo, če so res pravilno izdelani. Prehod z grbino pri samostanu bi bil veliko bolj smiseln kot tu pri župnišču.

    Ni glasov  | 
    0
    0
    Ni odgovorov
Nima definiranih mejnikov