Ta projekt ni bil izglasovan.

Semafor na prehodu za pešce na cesti Zbilje-Smlednik za boljšo varnost

kaja kaja  –  21. 07. 2022  –  KS Smlednik
Semafor s tipko
Semafor s tipko

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Prehod za pešce na cesti Zbilje-Smlednik, ki je šolska pot mnogim otrokom iz Zbilj, je precej nevaren zaradi napreglednosti (ovinek iz obeh strani) in velikokrat visoke hitrosti vozil (kljub dovoljeni hitrosti 40km/h, in nizkim hitrostnim oviram (ki voznika le opozorijo, ne pa tudi zahtevajo zmanjšanje hitrosti) Varnost na tem prehodu za pesce je potrebno izboljšati. Tako bi omogocili otrokom varnejšo in samostojnejšo pot v šolo.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Najbolje bi bilo, da bi se na omenjenem prehodu postavil semafor, ki bi bil zasnovan tako, da bi za pešce vedno svetila rdeča luč, za avtomobile pa zelena. Pešec bi sprožil zeleno luč (in rdečo luč za avtomobile) s pritiskom na gumb/tipko, in si tako omogočil varnejše prečkanje na prehodu. V smeri Smlednik-Zbilje manjka tudi opozorilni prometni znak za prehod za pešce 50m pred prehodom. Postavili bi lahko znak z dodatno svetlovno signalizacijo an sončne celice. Prav tako bi lahko svetlobno signalizacijo dodali na znak v smeri Zbilje-Smlednik. Potrebno bi bilo postaviti tudi dodatna znaka za semafor. V kolikor je predlog s semaforjem neizvedljiv, bi bilo potrebno postaviti dodatne znake za prehod za pešce s svatlobno signalizacijo (na sončne celice) pred ovinkoma na obeh straneh.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Potrebno je najti izvajalca

Naselje izvajanja projekta: kje konkretno naj bi se projekt izvajal? Navedite parcelne številke zemljišč. Če gre za parcele v zasebni lasti, priložite soglasje lastnika. Vzorec soglasja lahko najdete tukaj.

cesta Zbilje-Smlednik, prehod za pešce

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel? Navedite v primeru, da je iz objektivnih razlogov ta podatek pomemben, sicer se bo projekt izvedel enkrat v časovnem obdobju med 1. 1. 2023 in 31. 12. 2024.

Čimprej. Torej v obdobju prvega pol leta 2023.

Ali ste pridobili tudi dodatne vire financiranja projekta (npr. krajevna ali vaška skupnost, sponzorstva, ipd.), od koga in koliko? V primeru, da predlagatelj pridobi zunanje vire financiranja, skupna vrednost projekta lahko presega finančne omejitve. Prosimo, da v prilogo priložite izjave sofinancerjev. Opišite tudi morebitna dela, ki ste jih vi ali kdo drug v sklopu tega projekta pripravljeni izvesti brezplačno.

neVrednost projekta: 25000 €

Postavitev semaforja bi presegala najvišjo dovoljeno vrednost 25.000 evrov. Na glasovanje se uvrsti druge ukrepe izboljšanja varnosti na tem prehodu za pešce v obliki nove signalizacije in svetlobno signalizacijo. Ker gre za državno cesto bo potrebna izdelava projekta in pridobitev mnenj in soglasij DRSI.Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
 • Nevenka Bogataj

  Menimo, da je na državni cesti investira država in da krožišče promet že upočasnjuje. Manjkajo pa breze, ki bi ločevale (gost) promet od rekreacijskih površin!

  Ni glasov  | 
  0
  0
  Ni odgovorov
Nima definiranih mejnikov